Ingefær gurkemeje shot er nok en af de mest populære former for ingefærshots lige for tiden.
Det er ofte kombinationen af ingefær og gurkemeje, som er at finde færdiglavet i butikkerne. Dette skyldes både, at smagskombinationen af ingefær og gurkemeje er super god, men også at både ingefær og gurkemeje virker antiinflammatorisk, og derfor især er godt til personer med gigtlidelser.

Styrker immunforsvaret
Både ingefær og gurkemeje er med til at styrke immunforsvaret sammen med D-vitamin og omega-3-fedtsyrer. Den maksimale effekt af gurkemeje opnås desuden, hvis gurkemejen indtages sammen med fedtstoffer, så det er derfor oplagt at spise lidt mandler sammen med sit ingefærshot.
Grundet evnen til at styrke immunforsvaret, er det derfor oplagt at starte dagen med et ingefærshot især i vintermånederne, hvor immunforsvaret generelt svækkes grundet kulde og træk. 

Fremmer vægttab
Ingefær øger insulinfølsomheden og øger forbrændingshastigheden. Det kan derfor støtte en vægttabsproces at drikke et dagligt ingefærshot.
Det er også en god idé at bruge citroner, når man laver sine ingefærshots. Dette skyldes, at C-vitaminerne fra citronerne også har en fedtforbrændende effekt, og det er derfor vigtigt at få rigeligt med C-vitamin i forbindelse med et vægttab.

En frisk start på dagen
Udover alle de sundhedsmæssige fordele ved at indtage et dagligt ingefærshot, smager de også bare dejligt og er friske og opkvikkende. I stedet for en kop kaffe om morgenen – eller måske i forbindelse med morgenkaffen – kan et ingefærshot drikkes og vække kroppen, så man er klar til dagens udfordringer. 
For at have nok energi og overskud til en lang arbejdsdag, som måske er efterfulgt at træning, en hobby eller blot familietid, er det vigtigt at få nok af de forskellige vitaminer og mineraler, og netop her er et ingefærshot godt, så man får dækket det daglige behov.
Ingefærshots er både nemme og billige at lave selv, så der er ingen undskyldning for ikke at kaste sig over projektet og lave sine egne gyldne dråber.