Erhvervsfoto: Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

24 August 2023 Cathrine Poulsen

editorial

Erhvervsfotografi er en disciplin inden for fotografi, der sigter mod at tage professionelle billeder af en virksomhed og dens medarbejdere. Det er en vigtig del af markedsføringen og branding af virksomheder i dagens digitale tidsalder. Uden gode billeder på en hjemmeside, i en brochure eller på sociale medier risikerer en virksomhed at miste potentielle kunder og se mindre professionelle ud i øjnene på den brede offentlighed.

Erhvervsfotografering kræver en vis faglig ekspertise inden for fotografi og en god forståelse af virksomhedens vision, mission og branding. Det er vigtigt at tænke på, hvordan virksomheden ønsker at blive set af omverdenen og hvordan man gør brug af fotografierne til at fremhæve dette.

1. Hvad er formålet med erhvervsfotografi?

Formålet med erhvervsfotografi er at hjælpe virksomheder med at kommunikere deres historie og budskab på en visuel måde. Det kan være en virksomheds mission, værdier, produkter og tjenester, eller hvordan virksomheden adskiller sig fra konkurrenterne.

Med de rigtige billeder kan virksomheder opbygge et forhold til deres kunder, skille sig ud på sociale medier og få større synlighed i søgeresultaterne. Erhvervsfotografi hjælper med at skabe et unikt og vedvarende brand, der signalerer professionalisme og tillid til kunderne.

2. Hvem har brug for erhvervsfotografi?

Erhvervsfotografi er ikke kun for store virksomheder eller internationale mærker. Alle virksomheder, store som små, kan have gavn af professionelle billeder, der afspejler deres brand og værdier.

Det er især vigtigt i dag, hvor virksomheder konkurrerer om opmærksomhed og kunder. Uanset om det er til en hjemmeside, sociale medier eller en brochure, er et professionelt billede med til at skille sig ud og skabe opmærksomhed.

Erhvervsfotografi kan endda have betydning for rekruttering. Hvordan virksomheden præsenterer sig selv på billeder og viser sin arbejdsplads kan afgøre, om en potentiel ansøger henvender sig eller ikke.

3. Hvad inkluderer god erhvervsfotografi?

God erhvervsfotografi inkluderer en række elementer – fra at tage et billede af en bygning, et produkt eller en medarbejder – for at skabe et helhedsbillede af virksomheden. Det indebærer blandt andet:

– At tænke over, hvad man ønsker at udtrykke på billederne og hvordan man vil præsentere virksomheden
– At planlægge location, tidspunkt og belysning for at fremhæve det bedste af virksomheden
– At bruge naturligt lys eller skabe lyssætning, der passer til virksomhedens brand og billedfokus
– At fotografere virksomheden og medarbejderne på en autentisk og naturlig måde, der viser deres menneskelige side og personlighed
– At fremhæve virksomhedens kernefokus, produkter og services på en passende måde

erhvervsfoto

Erhvervsfotografi kan hjælpe med at sætte en virksomhed i den rigtige retning og opbygge et brand, der imødekommer både kundernes og medarbejdernes behov. Det skaber synlighed, troværdighed og professionalisme, og kan være med til at sætte en virksomhed foran sine konkurrenter.

Erhvervsfotografi er en vigtig del af at bygge et godt og synligt brand, og derfor bør enhver virksomhed – uanset størrelse – tage det i betragtning. Med det rigtige billede kan en virksomhed fortælle sin historie og tiltrække de kunder, der vil værdsætte det den tilbyder.

More articles