Vild med pandekager? – så se med her

13 January 2019 admin

editorial

Foretrækker du “amerikanske” eller “europæiske” pandekager?

Har du nogensinde tænkt over, at der faktisk er en amerikansk og en europæisk variant af pandekager?

Den amerikanske pandekage er lidt mindre end den europæiske, og så er den også lidt tykkere. Du har sikkert set billeder af amerikanske pandekager stablet ovenpå hinanden og med godt med sirup på. De er rigtig gode til eksempelvis morgenmad og brunch, fordi de mætter ret meget, og fordi de fungerer rigtig godt sammen med røræg, brunchpølser, bacon, og hvad der ellers kan være på tallerkenen.

Så er der den europæiske pandekage, som er større end dem amerikanske men samtidig også en hel del tyndere. Det er den variant de fleste laver herhjemme, når den skal stå på pandekager til dessert, eller til eksempelvis en fødselsdag.

Den tynde variant egner sig rigtig godt til at blive rullet sammen med noget velsmagende fyld. Det kan være alt fra sukker, marmelade eller is til Nutella, karamelsovs eller flødeskum. Faktisk kan de også laves som madpandekager, hvor du blot skal undlade sukker og vanilje fra opskriften.

Madpandekagerne kan du også rulle sammen med en masse lækre ting. Det kan eksempelvis være noget med ost, skinke, kylling eller måske hakket oksekød. Og gerne tilsat nogle gode krydderier. Børn plejer også at være begejstrede for dem til både frokost og aftensmad.

Hvad med en god opskrift

Du kan finde mange gode opskrifter på pandekager. Herunder får du et link til europæiske pandekager – som nogle også kalder for “gammeldags pandekager”. Det navn har de sikkert fået, fordi det var den første variant vi tilberedte herhjemme. 

Klik her – pandekager – så får du en rigtig god klassisk opskrift, som du kan benytte igen og igen. Hvis du ikke har lavet pandekager før, så vil du opdage, at det faktisk er ret nemt. Du skal dog lige være opmærksom på at give den rette varme til panden.

Glæd dig til lækre pandekager.

More articles