Ventilationsrens er umanerligt vigtigt!

17 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forestil dig lige, hvis du ikke kunne trække vejret i din naturlige ventilationskanal: dit luftrør!

Ville du ikke straks ile efter noget, der kunne fjerne den hindring, om det så var alt fra, at du havde fået noget galt i halsen, havde noget slim eller savl i svælget eller bare generelt noget blokade i luftrøret?

Det tror vi jo nok, du ville gøre, og andre omkring dig ville nok hjælpe, for det kan betyde forskellen på liv eller død.

Så vigtigt er det jo ikke med ventilationsrens på samme måde for at skabe sikre luftveje, men lad os tage et konkret eksempel med et kontormiljø, hvor man skal bruge ventilationsrens i Grindsted helt bestemt.

En ventilationsskakt, aicondition-anlæg eller varmepumpe med luftfiltre i kan jo ikke sige til dig, hvornår der er ved at være stoppet til af alt fra nullermænd til insekter og andet utøj, der ikke hører hjemme her.

Det er man selv nødt til at undersøge, og det er skadeligt nok, hvis man ikke renser dette anlæg på ens kontor i Grindsted ofte nok, for så kan der sætte sig en masse skidt fast, som man vil få virkelig svært ved at fjerne, uden man skal hen at skille maskineriet af eller sende det til reparatør.

Men det er også virkelig uheldigt for de mennesker, som skal sidde indendørs og arbejde, hvis der ikke er god gennemgang i ventilationen.

For så kan det nemlig få hen og ramme medarbejderne, hvis de ikke kan få frisk luft, eller anlægget er så meget i stykker, at der kommer pollen og andet utøj ind, som man ikke kan tåle.

Det kan føre til kortvarige sygdomme, men det kan også give hovedpine ved et dårligt indeklima på en arbejdsplads.

Så gør dig selv den tjeneste som chef – og ansat – at minde om, at man skal have rigeligt med ventilationsrens liggende.

More articles