Vælg det rette bryganlæg

21 April 2020 Silje Hansen
image

editorial

De seneste par er det blevet populært at begynde at brygge sin egen øl i Danmark. Det kommer måske af at der er kommet mange nye mikrobryggerier op rundt i landet, som netop har fået succes med at udforske og eksperimentere med nye smage. Det er samtidig en utrolig spændende og lærerig proces, når man skal i gang med at brygge øl. Her er kunsten at væbne sig med tålmodighed og gennemføre alle de processer din øl skal igennem. Det handler også om at udvælge den rette mængde af ingredienser og noget som går godt med hinanden. Dermed får du både en flot farve, den gode smag og en naturlig balance og dybde i øllen. Det er ikke nødvendigvis billigere at brygge sin egen øl, men det har sin charme at kunne nyde sin egen øl eller at kunne servere det for sin familie eller venner. Her kan du sætte dit personlige præg eller skabe en øl, som du altid har gået og drømt om. 

Hvor finder du et bryganlæg til hjemmebrug?

Når du skal i gang med at brygge øl, kræver det at du har det nødvendige udstyr. Det kræver først og fremmest et godt bryganlæg, som du kan bruge hjemme i garagen. Det kræver at du har en beholder på 10, 20 eller 30 liter, så du kan brygge en tilpas mængde af øl af gangen. 

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad du skal vælge, hvis du er ny. Her kan vi anbefale at vælge et bryganlæg, der passer til dit budget og behov. Når du skal i gang med at brygge en øl, handler det først og fremmest om at du får en god oplevelse med det. Når du har fået lidt større erfaring med det, kan du altid bygge flere lag på det tekniske. 

More articles