Udlign skader og buler i trægulvet med en gulvafhøvling i Aarhus

02 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når der opstå graverende skader i et trægulv – for eksempel dybe revner, forskudninger eller buler som følge af fugtpåvirkning – kan gulvet i langt de fleste tilfælde blive pænt igen ved en grundig gulvafhøvling.

Kan mit trægulv tåle en gulvafhøvling?

Det er en rigtig god idé at få trægulvet vurderet af en fagmand, førend man kaster sig ud i projekt gulvafhøvling. Uanset dit trægulvs type eller træets sort, vil det kun kunne tåle et vist begrænset antal gulvafhøvlinger, førend det bliver uforsvarligt.

En gulvafhøvling er trods alt en noget mere radikal procedure end en gulvafslibning, ved hvilken der højest fjernes 1 – 2 millimeter af træværket – og det på yderst skånsom vis, ved hjælp af sandpapir. En gulvafhøvling fjerner helt op til en halv centimeter, hvis dette skønnes nødvendigt for at udbedre diverse skader eller udligne niveau forskelle. Dette foregår ved hjælp af skarpe knive, som er monteret på en roterende valse. En maskine til gulvafhøvling kræver således et noget mere professionelt håndelag og en vis portion erfaring, hvis yderligere beskadigelse af trægulvet skal undgås.

Derfor er det vigtigt, at du får det første får en dygtig gulvmand til at bese dit trægulv med henblik på at fastslå, om det har en gulvafhøvling mere i sig, for det andet ikke kaster dig ud i gulvafhøvlingen på egen hånd, men overlader det til din gulvmand.

Hvad er fordelene ved en professionel gulvafhøvling?

Når du vælger en faglært håndværker fra et professionelt gulvfirma til at udføre opgaven med gulvafhøvling, vil han gøre alt arbejdet fra start til slut. Det vil sige, at du – foruden en effektiv gulvafhøvling – får en gulvafslibning og en efterfølgende behandling med i købet. På den måde er du sikker på, at dit trægulv får den optimale behandling, og at resultatet bliver smukt og langtidsholdbart.

Du kan få et tilbud på gulvafhøvling hos gkservice.dk

More articles