Termisk sprøjtning giver nyt liv

30 September 2020 Johanne Hansen

editorial

Selv de mest ødelagte materialer får en chance

Hvis dine materialer, har brug for nyt liv, men du ikke nænner at smide dem ud og skulle ud og købe nyt, kan en termisk sprøjtning være en god mulighed. Det betyder, at selv de mest ødelagte og ruinerede materialer kan få nyt liv og kan spare din virksomhed for en god sjat penge. 

Genbrug er in 

Det kommer nok ikke bag på nogle, at dét at genbruge er en del oppe i tiden og er noget, os danskere, benytter os meget af. Loppemarkeder er propfyldt hver evig eneste søndag, og vi rager til af os af andre danskeres loppefund.

Det kan dog være svært for virksomheder at benytte sig af alt muligt forskelligt loppeguld, hvis du eksempelvis er en Matas-butik eller en tøjbutik – eller bare generelt er erhvervsdrivende. Her foretrækkes nye produkter i butikken, for ikke at give den et gammelt og slidt look uanset, hvor du kunne have fundet en billig og god reol henne.

Et sted, hvor der dog nu kan genbruges, er for eksempel ved renovering af gamle materialer og værktøjer, som kan gøres via en proces, der kaldes termisk sprøjtning: https://www.thybotech.dk/termisk-paalaegning-og-indsmeltning.aspx

Sprøjtning og indsmeltning 

Selve processen er ikke så lige til, som man tror. Pointen er dog overbevisende nok til, at du med garanti overvejer at sende dit slidte materiale igennem en termisk sprøjtning, så den får nyt liv. 

Man opvarmer metalpulver, dernæst påstrpøjter derefter metalpulver og til slut indsmelter med ild og gas. Det sikrer dig et helt nyt stykke materiale, som har fået forlænget sin levetid med op til 5 år. Derudover vil termisk sprøjtning give en væsentlig højere og dermed hårdere slidbestandighed og ikke mindst styrke.

Udover at spare sin virksomhed for en masse penge i form af nyindkøbte materialer, giver det altså også god mening med henblik på vores planet. Med andre ord: What’s not to like?

More articles