Tegn og faktorer på misbrug

02 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Der kan være mange årsager til at folk ender i et misbrug. Det kan forekomme hos unge som hos voksne. Artiklen vil dække over typiske tegn som ses ved starten af et misbrug samt nogle faktorer som kan være med til at øge risikoen for misbrug. Læs med her og find ud af mere.

Misbrugscenter

Kendetegn ved et misbrug

Et tegn på misbrug kan eksempelvis være at der hurtigt opstår dårlig trivsel på arbejdspladsen eller i skolen, eller at personen ofte giver undskyldninger for at blive hjemme. Det kan også være at personen har et stort fald i sit præstations niveau. 

Et andet tegn på misbrug kan være at personen løbende begynder at se mere dårligt tilpas ud eller at vægten falder og udseendet generelt bliver værre.

En anderledes opførsel kan være et tegn på misbrug, det kan eksempelvis være at personen prøver at holde deres personlige liv overdrevent hemmeligt. For eksempel kan det være de ikke vil dele hvem de er sammen med eller hvad de foretager sig i fritiden.

Hvis personen begynder at stjæle eller man ser ting som forsvinder på mystisk vis på arbejdspladsen, kan det være et kendetegn til at en på arbejdet har et problem med penge og derfor stjæler for at kunne få råd til deres misbrug.

Faktorer der kan øge risikoen for misbrug

Personer som altid er på søgen efter fart og spænding, kan have større risiko for et misbrug.

Personer med psykiske udfordringer har også en tendens til at risikere et misbrug, det kan være ting som depression eller ADHD.

Børn som er aggressive, temperamentsfulde og mangler selvkontrol, er i større fare for at udvikle afhængighed.

Hvor tilbydes der hjælp?

Du kan få hjælp til misbrug ved at kontakte et center til behandling af misbrug, her vil de kunne vejlede dig og informere dig om mere.

More articles