Tænk lige over, at der ikke er mange døre, der er lydtætte

20 May 2022 Anders Lundtang Hansen

Man tror, at når man har lukket døren efter sig eventuelt låst den, så er man helt privat og kan være sig selv, om man er alene eller sammen med en anden eller flere.

Det burde man sådan set også være, for det er jo almindelig kutyme, at når man ser en lukket dør, så signalerer man, at man gerne vil være i fred.

Det er ikke ensbetydende med, at man er sur eller vred, men alle mennesker har brug for et privatliv, og det kræver simpelthen bare, at der findes et sted, hvor man kan trække sig tilbage, og det skal man bruge en dør til og nogle gange flere.

Dog kan man ikke udelukke, at der er nogle, der lytter med ved døren, hvis de er nysgerrige, og selvom døren er lukket, kan den jo stadig have en åben kant omkring sig eller på den ene side, hvor der kan slippe lyde, røg og andet ud.

døre

Døren kan ikke holde på al lyd

Men selv hvis man er fritaget for, at der er andre mennesker, der kunne finde på at lytte med, og de andre mennesker endda er så flink at banke på, inden de kommer ind, hvis der ikke er låst, eller de holder sig generelt væk fra den dør, når den er lukket, så er man jo stadig ikke på den sikre side.

Det er ikke statshemmeligheder, man ligger inde med, men hvis man deler hemmeligheder højlydt, så kan andre på den anden side komme til at høre det.

Hvis man sagde, at man gik i seng, og man så kan høre computerspil eller TV inde fra værelset, så er man jo også afsløret.

Så for ens egen skyld så skal man holde lydniveauet nede, så man er på den sikre side med, at man ikke deler, hvad der foregår på værelset, med andre.

More articles