Sådan vælger du det rigtige jagtudstyr

16 August 2022 Anne-Mette Hansen

editorial

Elsker du at gå på jagt? Det kræver naturligvis jagtudstyr, som opfylder dine behov. Hvilket udstyr du skal investere i, kommer ofte an på, hvilken slags jagt du går på. Det kræver forskelligt jagtudstyr at fange forskellige dyr med f.eks. lokkekald eller lokkefugle. 

Dertil kommer selvfølgelig basis-jagtudstyr, som er noget alle jægere har brug for. Det kan være alt fra beklædning og geværer til rygsække og ammunition. 

jagtudstyr

Vælg det rigtige udstyr til jagten 

Hvordan vælger du det rigtige jagtudstyr? Læs med herunder og find ud af, hvornår du skal bruge lokkemidler, vildtkamera og jagtskjul, samt hvilken beklædning du skal vælge. 

Lokkemidler

Man bruger lokkemidler til at nedlægge de fleste dyr. Det kan være alt fra en spray med duft til at lokke vildsvin eller rådyr tæt på. Ligesom det også kan være lokkefugle som f.eks. en lokkeugle. 

Beklædning

Når du vælger tøj til jagten, handler det ikke blot om at være klædt godt på til årstiden, så du kan holde dig varm og tør. Det handler også om at vælge jagttøj, der gør, at du blender ind i de omgivelser, du går på jagt i.

Vildtkamera 

Dette er en god investering til flere former for jagt f.eks. rådyrjagt. Med vildtkameraet kan du følge deres aktivitet og færden, så du ved, hvor de opholder sig i løbet af dagen og natten. Det giver dig en bedre idé om, hvor du skal jage for at nedlægge et rådyr.

Jagtskjul

Mange dyr opdager let ubudne gæster i skoven. Det er ikke nødvendigvis nok, at du er klædt på efter omgivelserne. Derfor er et jagtskjul ideelt. Her kan du gemme dig i længere tid og afvente, at dyret indfinder sig, så du kan skyde efter det.

Har du styr på dit jagtudstyr? Det er altid en god idé at snakke med dine kammerater, der også går på jagt. Ligesom du kan browse løs online og opdage nyt og spændende jagtudstyr, der gør jagten en tand nemmere. 

More articles