Sådan skal du pleje dit jagtudstyr

26 February 2021 Sara Mortensen

editorial

Mange jægere vil gerne pleje deres jagtudstyr, så det holder længe. Nogle elsker at pleje deres jagtudstyr, hvor andre ser det som et større arbejde. Læs med her og bliv klogere på hvordan og hvorfor, du skal pleje dit jagtudstyr.

Jagtudstyr er et vidt begreb. Det kan være alt fra jagtkniven til støvlerne. Det er egentlig bare alt det udstyr, der er med på en jagt – kort og godt! Alt dit jagtudstyr skal plejes, så det holder længere, er mere sikkert og er lækrere at bruge. 

Sådan skal du pleje din jagtriffel

Når du ejer et jagtvåben, så skal du pleje det. Hvis ikke du gør det, så går det ud over sikkerheden. Og en top prioritet er sikkerhed, når det kommer til jagt. Din jagtriffel skal renses efter brug hver eneste gang – det behøver kun at tage få minutter. 

Du skal rense løbet indvendigt, hvilket du kan gøre med en hård messingbørste. Her vil du løsne bly, tombak og fastbrændt materiale, som skal skrabes ud. Du kan feje alt skidtet ud ved hjælp af en fiberbørste. 

Bagefter skal du bruge en uldvisker, som er smurt ind i olie. Du giver herefter løbet en oliehinde. Med en olievædet klud tørrer du din riffels hoveddele af. Inden du skyder med din riffel igen, så skal du sørge for, at alt overskydende olie er fjernet. Her kan du nøjes med at bruge noget køkkenrulle eller noget forvasket bomuld – evt. en gammel T-shirt. 

Et samlet rensegrej gør rensningen nemmere

Hvis du synes det hele lyder lidt uoverskueligt, så sørg for, at køb et samlet rensesæt. Hvis du har et sæt, som indeholder alt hvad du skal bruge til rensning af din riffel, så er det noget mere overskueligt. 

Med det rette udstyr, så kan du nemt og hurtigt klare rensningen af din riffel eller andet jagtudstyr. Du kan ofte bruge det samlede rensesæt til flere forskellige slags jagtvåben. Når først du har renset dit jagtudstyr et par gange, så bliver det en nem og hurtig vane!

More articles