Sådan kommer du ud af dit misbrug

09 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Alt for mange mennesker er af forskellige årsager endt ud, i et eller andet form for misbrug. Det kan både være stoffer, alkohol, gamling og andre former for misbrug. Den gode nyhed er dog, at man let kan få hjælp til at komme ud af det. Det kræver blot at man er åben for det, er motiveret og villig til at tage den hårde kamp det er, at komme ud på den anden side. Især stofmisbrugere har svært ved at slippe det gamle liv, og det derfor er det ofte en kamp som mange taber. Hvis du er endt i et misbrug og gerne vil vinde kampen og komme ud på den anden side, så er denne artikel til dig. 

image

Det starter med erkendelse

Inden du når så langt som at komme i decideret behandling, er det et vigtigt og i mange tilfælde, altafgørende skridt du er nødt til at tage. Du er nødt til at komme til en erkendelse af, at du er misbruger og at du langsomt er ved at slå dig selv ihjel. Først når du er nået hertil, kan du tage de næste skridt på vejen mod et liv i frihed fra stofferne. Hvis du ikke kommer til den erkendelse at du har et problem, så vil du altid kun prøve at stoppe fordi andre siger det. Det skal være dig, der siger stop!

Find et behandlingscenter

Dit næste skridt er at finde et behandlingssted. Du kan selvfølgelig godt tage kampen op på egen hånd, men det er de færreste der kommer ud på den anden side, ved at kæmpe alene. Når man går igennem en så hård kamp som det er, er det nødvendigt at have nogen der kan støtte dig. Så når du er klar til det, så gå på nettet og find et behandlingssted som kan hjælpe dig. Det kunne f.eks. være stien behandlingscenter.

 

More articles