Sådan holder du dine smykker pæne

07 January 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Smykker er skønne at have på, når man gerne vil se ekstra godt ud. Eller blot som en del af hverdagslooket. Men hvordan holder du egentlig dine smykker pæne i så mange år som muligt? Læs med i denne guide og få gode råd til, hvordan du holder dine smykker. 

Sådan holder du dine smykker pæne – 5 gode tips

Smykker bliver ikke altid ved at se pæne ud, hvis du ikke selv passer godt på dem. Der findes flere gode råd til, hvordan du kan holde dine smykker pæne i lang tid.

Du får fem af dem her:

1. Rengør smykkerne med jævne mellemrum

Det er en god idé at rengøre dine smykker en gang imellem. Du kan selv gøre det, eller du kan tage den med ind til guldsmeden, som også kan gøre det for dig. Et godt råd er at bruge varmt vand, men det kan variere afhængig af smykketypen. Undersøg altid hvad producenten foreskriver, inden du rengør dem.

2. Tag smykkerne af, før du bader og når du sover

Der kan nemt sætte sig sæberester og lignende på dine smykker, når du bader. Når du sover, bliver de også slidt og nussede. Tag dem derfor altid af inden sove- eller badetid!

3. Undgå at smykkerne kommer i kontakt med kemikalier

Kemikalier kan også forringe udseendet på dine smykker. Det kan være alt fra neglelak og hårspray til parfume, opvaskemiddel osv.  

4. Opbevar smykkerne korrekt

Det er mindst lige så vigtigt at opbevare dine smykker korrekt. Læg dem gerne i et skrin eller en foret pose. De skal opbevares adskilt, så de ikke kan ridse hinanden. Når de opbevares aflukket, undgår du også oxidering af smykkerne. 

5. Tag smykkerne på til sidst!

På den måde undgår du, at der kommer ansigtscreme, make-up eller hårspray på dem. Alle disse kemikalier kan gøre smykkerne grimme med tiden.

More articles