Sådan foregår behandling af afhængighed

12 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Misbrug kan komme i mange former, og alt efter hvor slemt det står til så kan det være at man skal i behandling. I nogle tilfælde kan det også være at man blot får råd til at komme videre. Denne artikel omhandler hvordan en behandling foregår og programmet som kommer med behandlingen, læs med hvis du ønsker at vide mere.

Misbrugscenter

Behandlingen

Behandlingen er noget af det første som sker under en døgnbehandling om afhængighed, er at man bliver introduceret til en personlig rådgiver, som skal følges med en under hele behandlingen. Denne rådgiver har ekspertise inden for området, og er specialuddannet i at behandle den afhængighed man nu kan have. Rådgivere har ofte selv oplevet afhængighed, så det vil sige at de har personlige erfaringer med afhængighed, om det omhandler stoffer eller alkohol. Så personen man kommer til at møde har egen erfaring om området. En såkaldt døgnbehandling varer som regel fem til seks uger, ved mindre det omhandler et blandingsmisbrug.

Program og model

Der bliver et program målrettet klienten, som man kan benytte til at konfrontere sit problem med. Der bliver ofte taget udgangspunkt i den såkaldte Minnesotamodel, som er et af de mest anderkendte og anvendte metode til misbrug, rundt i hele verdenen. Der indgår undervisning under forløbet, man kommer også til foredrag omkring afhængighed. Derudover så er der ofte gruppeterapi, meditation og personlige samtaler med sin rådgiver. Man kan også få mulighed for at få samtaler med en psykolog eller en psykiater hvis der er behov for dette, eller det ønskes for misbrugeren selv.

Find et behandlingscenter

Der findes mange behandlingscentre rundt i landet, det er ofte en god ide at vælge nogen der er tætliggende på ens hjem, hvis man altså også vil passe sit arbejde. Til hjælp kan man besøge stien behandlingscenter online hvis man ønsker hjælp eller rådgivning.

More articles