Prøv at ændre vanen med mad ud af huset

07 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når du ringer til dit lokale pizzeria eller lignende, så tænker man dårligt over, om man har tænkt sig at få det med hjem, eller om man spiser der: man tager det med hjem.

Det kan være, det er blevet så normalt for en at gøre, at man konstant bestiller mad ud af huset Ringsted, fordi man er vant til at gøre dette i den egn af landet, hvor man bor.

Men hvorfor er det lige, at man altid vælger denne løsning?

Det er der nok en logisk forklaring på: De fleste bestiller den slags mad som et alternativ til aftensmaden, når man ikke gider lave noget selv, når man ikke har rester, og man ikke har noget i fryseren at tø op.

Og man vil trods alt gerne slappe af derhjemme med ens mad, når man er udkørt efter en lang arbejdsdag.

Men hvad ender der så med at ske? Man går på hvert sit værelse og taler ikke sammen, mens man spiser, eller man sætter en film på og døser hen til den.

Hvad med at spise på stedet?

De fleste af den slags spisesteder har jo mulighed for, at man kan spise der på stedet, men når man kommer og henter ens mad, så er der kun andre mennesker til at hente mad og ingen siddende gæster, i hvert fald sjældent.

Og selvom det ser hyggeligt ud, så gider man ikke være den sære snegl med familien, der sætter sig for at spise.

Men der er flere fordele ved at gøre det.

Ford et første kommer man til at være et andet sted med andre omgivelser, og man har godt af at se noget nyt.

Man får også en friskere mad, fordi man kan få den serveret der direkte, end at skulle have den med hjem først, og så sparer man jo også indpakningen, hvilket er godt for miljøet.

Og der er bedre chance for, at man taler sammen, end at man fordyber sig i ens interesser imens.

More articles