Perioder, hvor det er sjovt at måle med en regnmåler

06 October 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

En regnmåler ser måske ikke ud af så meget, og man tror måske, at folk mangler noget at gå op i, hvis de har tid til at aflæse en rengmåler.

Men når man tænker over det, så bestemmer de fleste, hvad de skal lave, alt efter hvordan vejret er, og så ser man jo på nedbøren som en stor faktor, som vi mennesker endnu ikke kan påvirke (det store), selvom vi kan have styr på så meget andet.

Så vejret samler os og giver os noget at snakke om, og i Danmark regner det jo en del, så vi snakker om den slags over aftenkaffen, på arbejdspladser og mange andre steder; så det er virkelig noget, som vi følger med i.

Så hvis du ikke allerede har en regnmåler, så burde du tage at anskaffe dig en fra https://gladegaver.dk/regnmaaler , så du kan måle regn på alle tidspunkter – men specielt, når det er interessant.

Tidspunkter, hvor det er værd at måle regn med en regnmåler 

Der er de åbenlyse perioder, hvor de virkelig styrter ned med regn, og det kan både være under en storm, et stort regnvejr eller bare en byge, hvor det virker som om, at himmelen har åbnet for sluserne.

Her kan man så lave sine egne optegnelser, som man kan sammenligne med fra år til år, men man kan også indsende dem til officielle analyser, der kan notere dem.

Men det er også sjovt, hvis man gør det, når der stort set ikke er noget regn, hvor man er inde i en tørkeperiode, for så kan man både se, hvor langt der går mellem, at der falder regn, men man kan måske også blive det specielle sted, hvor der falder regn midt i tørken, så man bliver lidt bemærket af den grund.

Så det er bestemt ikke en kedelig hobby at måle regn med en regnmåler.

More articles