Nem og næringsrig kost til din hund

15 November 2021 Maria Laugesen

editorial

Det mad, din hund får, har stor betydning for dens sundhed og velvære. Det er vigtigt, den får den rette næring gennem kosten, så den kan undgå sygdomme, vokse sig stort og stærk, og ikke mindst få energi til leg, læring og sjov.

Tørfoder er nemt og smart

Der findes flere forskellige alternativer, når du skal vælge mad til din hund. Og det er altid fint at have flere muligheder i baghånden, så du kan variere kosten lidt. Til “hverdagskost” er tørfoder dog en helt oplagt mulighed, og det er ikke uden grund, at det er den mest solgte og brugte form fod hundefoder i Danmark.

Der er nemlig flere fordele ved tørfoder. Det er et godt all around produkt, som kan bruges til alle hunderacer og både voksne og hvalpe. Det indeholder de nødvendige næringsstoffer, det kræver ingen forberedelse, og så kan det holde sig længe i skålen sammenlignet med fx vådfoder. Desuden er det utrolig nemt at dosere med en målekop, så du kan give din hund den helt rette mængde mad. 

Tørfoder er især smart, når din hund skal være alene hjemme lang tid, eller hvis det er meget varmt udenfor. 

image

Vælg det rette foder til din hund

Tørfoder hunde kan som nævnt bruges til de fleste hunde, uanset race og størrelse. Og du kan fint vælge kun at bruge tørfoder, som både er godt for mave og tænder. Du kan dog også vælge nogle gange at blande det med vådfoder eller lignende, hvis din hund har fortjent lidt ekstra forkælelse i madskålen.

Inden du vælger tørfoder, bør du se på, hvilken variant der passer til netop din hunds behov, størrelse og race. For eksempel skal der gerne være forskel på indholdsstofferne, afhængig af om foderet er beregnet til en hvalp, en voksen hund eller en ældre hund.

More articles