Når håndværket virkelig har en betydning

01 september 2021 Camilla Skøtt

Vi ved alle sammen, at der er forskel på kvaliteten af et møbel, der er købt i en stor kæde med produktion i Kina sammenlignet med de møbler, der produceres på et lille værksted i Danmark. Er du på udkig efter et af tidens mest populære møbler – sildebensbordet – så får du ekstra meget ud af at holde fokus på kvaliteten.

Som sagt er der forskel på fisk, og det gælder også, når det kommer til møbler. Køber du et billigt møbel i en stor møbelkæde, der masseproducerer møblerne og får dem sendt fra den anden side af jorden – ja, så er kvaliteten ofte derefter. Vælger du i stedet at handle hos din lokale håndværker, så er det et helt andet møbel, du får. 

Der følger selvfølgelig også en anden pris med at handle hos snedkeren. Det kommer vi ikke udenom. Og det er bestemt ikke altid, at det kan betale sig. Men hvis du leder efter et flot sildebensbord, så er det en af de steder, vi anbefaler, at du bruger lidt ekstra penge på kvalitet. 

Kvaliteten af afgørende for elegancen

Det der først og fremmest kendetegner sildebensmønsteret er, at det er luksuriøst og elegant at se på. Det stiller også krav til produktionen af det, men fordi sildebensborde er blevet så populære, er det også noget, der bliver lavet på stribe i lande som eksempelvis Kina.

Og i masseproduktionen går detaljerne desværre tabt. De unikke stykker træ, de flotte samlinger og det gode håndværk. Det får du ikke med et møbel lavet i Kina. Til gengæld kan du få det, hvis du køber sildebensbordet hos en snedker i Danmark, og vi garanterer dig, at det er alle pengene værd – særligt fordi det faktisk ikke behøver at være så dyrt.

Vi håber, du finder det helt rigtige bord, og vi håber især, at du kan mærke den fede oplevelse, der følger med at købe et møbel af høj kvalitet.

Flere Nyheder