Lejeboliger er ofte de perfekte ældreboliger

04 October 2022 Emilie Jacobsen

editorial

I takt med, at du bliver ældre, er det en god ide, at du tænker over om den bolig, du bor i, passer til dine behov. Både nu og fremadrettet. Hvis der for eksempel er trapper i boligen, kan det være rart, at du flytter til en bolig i et plan, inden du bliver dårligt gående. På den måde kan du sikre, at du ikke kommer til at stå med en stor flytning, der er helt uoverskuelig, når du ikke har kræfterne til den. 

For mange ældre er det en god ide, at de bor til leje. Dermed er der en masse vedligeholdelse, som du slipper for. Dels kan der være rart, hvis du ikke længere har kræfterne til det, men hvis du ikke har lige så mange penge, efter du er gået på pension, er det også rart, at du ikke har udgifterne til vedligeholdelse og renovering. 

bolig

Find boligselskaber i dit område

Leder du efter en lejebolig i Nordjylland, kan du for eksempel se på, hvad der findes af boligselskaber i Aalborg. Der kan du blandt andet se nærmere på nrsb-boligselskab.dk. De har mange forskellige boliger, som du kan vælge imellem. Deriblandt også nogle, der henvender sig specifikt til ældre. Selvom du ikke er klar til at flytte nu, kan det være en god ide, at du allerede nu skriver dig op, så du vil have nemmere ved at få en bolig, når du har brug for en. 

Når du vælger en ældrebolig, er det selvfølgelig vigtigt, at det er en, der kommer til at passe til dine behov. Nogle boliger er særligt skabt til, at ældre kan bo i dem, mens andre nemt kan omdannes til en ældre bolig. En bolig i et plan, hvor der er nem adgang til den, vil typisk altid kunne fungere godt til en ældrebolig, medmindre du får nogle helt specifikke behov. 

More articles