Lav et kunstværk med overlap af plakater

28 September 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis der er noget, som næsten virker som en selvfølge, når man skal hænge plakater op, så er det, at der skal være mellemrum mellem dem, når man hænger dem op.

De fleste er enige om, at medmindre de er konstrueret til at skulle sidde tæt som et tema, så bør de helst ikke sidde alt for tæt sammen.

Man vil helst have, at de fortæller en separat historie, om det har været en dyr plakat, man har købt, eller det er en sjældent en, man har betalt i dyre domme for og indrammet – eller det måske er en, man har gemt i flere år og nu taget frem.

Helst bør de ikke hænge for tæt, da det tager fokus fra den enkelte plakat, og det virker for kaotisk og teenage-agtigt, hvis man gør dette.

Men hvem har egentlig stadfæstet de regler? Man kan jo bryde dem!

Dette kunstværk kan blive flot!

Dog kan det næsten krible i en, hvis man begynder at overveje at hænge plakaterne, så de overlapper hinanden, for sådan er de jo meget sjældent skabt til at være sat op, da man har lavet motivet, så det skal fremstå helt alene, som det er.

Men nu er der trods alt dine plakater, så du kan gøre med dem, som du lyster, selvom det kan have konsekvenser.

Tænk på en collage af plakater du kan få lavet, hvis du sætter en masse ovenpå hinanden! Du kan måske endda ende med at have lavet en hel væg på den måde, som suger dig ind i sin verden.

Og der findes ikke noget tilsvarende derude, og det kommer der næppe til at gøre igen.

For hvis man har sat plakaterne ovenpå hinanden, så skal man nok heller ikke regne med, at man kan pille dem fra hinanden igen, uden nogle af dem kommer til at gå lidt i stykker.

Men det er da rart med lidt revolte.

More articles