Lækker populær chokoladekage

16 September 2021 Tina Høy

editorial

Chokoladekage er en af danskernes favoritkager. De fleste kan lide chokoladesmagen, og hvis kagen er svampet og fugtig, er den helt fantastisk. Man kan spise den med en chokoladeglasur på, bær, en creme af en art eller simpelthen bare som den er.

Det gode ved en chokoladekage er, at den kan holde sig i flere dage og smagen “sætter sig” ovenikøbet mere dagen efter bagning, så den smager endnu bedre. Dvs. du kan forberede kagen dagen eller et par dage før. Med risiko for, at nogen går i den før tid. Den kan også fryses ned og nemt tøes op eller varmes.

Chokoladekagen – en sikker vinder

Hvis du skal bage kage til en fødselsdag, til kollegaerne eller anden begivenhed, overvejer du nok, hvad de fleste kan lide, og hvis du skal være sikker på succes, er chokoladekagen et godt valg. Men der er et væld af opskrifter, og hvilken en skal man følge?

dk-kogebogen.dk er du nok stødt på, når du har søgt opskrifter på nettet, og de har en rigtig god opskrift på chokoladekage, hvor du også kan se kommentarer og anbefalinger lige nedenunder. https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/28943/alletiders-mumse-chokoladekage

Det tager ca. 50 min. at lave den, og opskriften er beregnet til 12 personer. Det tager ikke meget længere tid at fordoble antallet, hvis du skal lave til mange eller vil gemme en i fryseren.

Måske har du allerede alle ingredienser?

Opskriften er ikke med chokolade, som nogen chokoladekageopskrifter er, men med kakao. Derfor er der chance for, at du allerede har de ingredienser, du skal bruge. Opskriften er også nem, fordi du ikke skal til at piske i to skåle, men kan putte det hele i én. 

Vær opmærksom på ikke at bage den for længe, så den stadig er lidt fugtig. Glasuren skal først på, når kagen er kold, så der er muligvis allerede smagt på den inden, men glasuren giver et ekstra (sødt) pift. 

More articles