Lad den lokale bedemand hjælpe ved et dødsfald

07 March 2020 Astrid Pedersen
image

editorial

Når en person dør, vil man som efterlevende som noget af det første kontakte en bedemand. Og her er det en rigtig god idé at se sig godt for, at man vælger den rette person til opgaven

Hvilken bedemand bør jeg kontakte i forbindelse med et dødsfald?

Hvis din nyligt afdøde kære havde sin sidste bolig i Randers eller nærmeste omegn, giver det mening at kontakte en bedemand som residerer på de kanter. Der er nemlig mange fordele ved at vælge en lokal bedemand, når begravelsen eller bisættelsen skal arrangeres.

For det første vil bedemanden som oftest have en god kontakt til kirkekontoret og præsten i den kirke, fra hvilken bisættelsen eller begravelsen skal foregå. Det er således enkelt for bedemanden at træffe de nødvendige foranstaltninger omkring arrangementet, både hvad angår ceremoni og eventuel jordfæstelse, hurtigt og nemt. Således kan bisættelsen komme i stand inden for den påkrævede tidsramme, og du behøver ikke at stresse over det.

For det andet vil bedemanden kunne hjælpe med at skaffe lokaler til eventuel gravøl, reception eller frokost efterfølgende selve bisættelsen. Bedemanden vil typisk have et godt kendskab til lokal området, her under de kroer, gæstgiverier, restauranter eller forsamlingshuse, som kunne tænkes at ville lægge lokaler til dette arrangement med kort varsel.

Samtidig vil bedemanden gerne hjælpe med andre formaliteter i forbindelse med begravelse og bisættelse – for eksempel indhentning af begravelses hjælp fra den afdødes private forsikringer eller fra kommunen. En dygtig bedemand kender alt til disse procedurer, og vil have langt stærkere forudsætninger for at udføre dette arbejde end du selv vil kunne.

Alt i alt vil bedemanden kunne spare dig for både besvær og udgifter. Bedemanden træder også gerne til når der skal udfærdiges og indrykkes en dødsannonce, idet han eller hun kender de rette formater på en sådan, og derfor hurtigt ville kunne udarbejde en annonce efter dine ønsker.

De lokale bedemænd i Randers hedder Auning Begravelsesforretning og du kan kontakte ham på auning-begravelsesforretning.dk

More articles