Kender du nogen med et misbrugsproblem?

12 February 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Det kan være svært at være venner med en, der har et misbrugsproblem. Om det er alkohol, stoffer eller ludomani, så er det hårdt at være pårørende til en, der døjer med et misbrug og som man har kær. Der findes heldigvis hjælp til dem, der gerne vil bryde deres misbrug og komme ud af den onde cirkel. Hvis du kender en med et misbrug, så kan du læse med i dette indlæg om, hvordan du griber det an.

 

Misbrugscenter

 

1. Snak med dem

Det første du kan gøre, det er at snakke med dem. Nogle laver en intervention, mens andre sætter sig ned og snakker med vedkommende, der har et misbrugproblem. Det kan være, at de slet ikke er klar over, hvor meget deres misbrug påvirker deres omgivelser. Det skal naturligvis gribes an på en måde, så vedkommende med et misbrug ikke føler sig overrumplet eller angrebet. Men du kan fortælle ham/hende, hvor meget misbruget går dig på, og om de ikke bør opsøge hjælp for at bekæmpe det. Du skal skabe et sikkert og trygt miljø for dem, når du skal snakke med ham/hende. Måske de vil åbne mere op på den måde. 

 

2. Opsøg professionelle

Du kan også henvende dig til professionelle om hjælp og råd til, hvordan du går til en person med et misbrug. De har stor erfaring med misbrugere af alle slags, og ved derfor lige præcis, hvordan du kan gribe det an. Du kan ringe anonymt rundt til forskellige hjælpeorganisationer for misbrugere, og spørge mere ind til, hvordan du kan gribe det an. Måske du kan få nummeret på en af deres rådgivere, som du kan videredele med den person, som du kender? Måske det kan være vejen frem til, at vedkommende kan indse deres misbrug, og de har brug for professionel hjælp. 

Du kan finde et godt behandlingscenter via linket her: https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles