Kan man lave et logo design hurtigt?

25 February 2020 Anders Lundtang Hansen
Kan man lave et logo design hurtigt?

Nyt kan sagtens lave et logo design virkelig hurtigt og faktisk bare sprøjte idéerne ned på et papir, mens du holder en åben brainstorm, hvor man er modtagelig for alle forslag og skal have ja-hatten på hver gang til alle indkomne forslag, så ingen føler sig trynede i forslagsprocessen.

Senere kan man så indsnævre det til de bedste forslag og arbejde videre på dem.

Dernæst finder man frem til det, man vil gå efter, og det forfiner man så selv eller sammen med andre, der har forstand på at udvikle logodesign – og her menes både dem, der kan lave dem, og dem, som har forstand på, hvad det logo udsender af symbol værdi.

Den proces kan så køre frem og tilbage, indtil man ender med det færdige design – bum!

Så skal det lige godkendes af alle i firmaet, gennem en fokus-gruppe, søsættes og måske rettes til.

Sådan ser man det tit for sig, at man skal gøre det, når man laver et logo, og dette kan tage uger eller måneder, men de rette fagfolk vil nok sige, at det er den tid, det tager at lave et godt logodesign, og at den proces faktisk er relativt hurtig.

Ofte ender man også med et resultat, der er langt fra, hvad man startede med.

Men faktisk skal man nogle gange bare gå med ens første indskydelse og tilbage den.

For forskning har faktisk påvist, at man skal gå med ens umiddelbare forslag, fordi det er helt råt og upoleret for ens analytiske evner – og det er jo den samme opfattelse, som modtageren gerne skal opleve.

Det er ikke forkert at være rigtigt på den i første forsøg eller tæt på, sådan er vi bare opdraget til, at tid tager ting, og nogle gange er det også rigtigt – men ikke hver gang, når man skal lave noget nyt som eksempelvis et nyt logo.

More articles