Hvorfor får jeg angst anfald?

14 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når man lider af panikangst, er man som oftest plaget af særdeles ubehagelige anfald af panik og ubeskrivelig rædsel. Et panikangst anfald kan virke utroligt voldsomt – især hvis man ikke ved hvad det er. Graden af sværhed ved anfald varierer fra let ildebefindende med trykken for brystet og uvirkeligheds fornemmelse, til decideret lammende nedslag, som kan være så udtalte, at de kan forveksles med et hjerteanfald.

Mange mennesker, som lider af panikangst, havner hvert år på skadestuen af samme grund. Men et angst anfald er ikke farligt i sig selv. Angst er en reaktion på en truende eller farlig situation, og skal sætte os i stand til enten at flygte meget hurtigt eller kæmpe imod fjenden med stor fysiske styrke. Derfor spændes alle muskler, blodet løber fra hjernen (hvilket kan forårsage den kendte uvirkeligheds følelse og tunnelsyn), åndedrættet bliver hurtigt og overfladisk – mange mennesker hyperventilerer under angst.

Mennesker, som har prøvet at bliver grebet af panikangst, beretter om kvælningsfornemmelser og åndenød. Den ubændige trang til at flygte meget langt væk er ledsaget af en lammelse af kroppen, som gør den angst ramte ude af stand til at efterkomme denne trang.

Dette er, i sagens natur, en meget ubehagelig oplevelse, også selv om det ikke er farligt i sig selv, og normalt driver hurtigt over. Men frygten for at blive ramt af et angst anfald mens man sidder i sin bil eller ved sin arbejdsstation på kontoret kan virke voldsomt hæmmende på de daglige udfoldelser. Panikangst anfald rammer nemlig uden hverken indre eller ydre anledning – som lyn fra en klar himmel. Og derfor er det vigtigt at få den rette behandling for panikangst.

Angst behandling hos en psykoterapeut

Hos psykoterapeut Kim Liljehult får du den bedste angst behandling, der findes. Kim Liljehult har selv lidt af angst, og ved derfor en del om hvorledes man takler angsten, så den ikke får herredømmet over ens tilværelse. Læs mere på angstekspert.dk

More articles