Hvordan holder du dit trægulv pænt?

08 marts 2021 Maya Hindsberg

Et trægulv kan være et charmerende statement i enhver lejlighed, men på et tidspunkt bliver det slidt og fyldt med hakker, og så er det på tide at overveje at gøre noget ved det. Gulvet fylder trods alt en del i en lejlighed. Derfor kan gulvafslibning i Tårnby eller en anden by, være en god løsning til at give din lejlighed en makeover. Men hvor ofte behøver gulvet egentlig at blive slebet og hvordan og hvorledes med vedligeholdelse og efterbehandling af gulvet efterfølgende?

Du ved, du skal til at slibe dit gulv, når trægulvet er blevet slidt. Det vil sige at lakken er blevet slidt igennem, træets overflade er ridset og hakket osv. Ridser og hakker gælder uanset, hvilken slags gulv du har, og uanset hvilken efterbehandling gulvet har. Når gulvet er blevet slebet, skal du vælge efterbehandling. Efterbehandlingen er den, der bestemmer, hvordan dit gulv kommer til at se ud efterfølgende. Altså om det er lyst og naturligt eller mere mørkt i det, og så betyder det også noget for vedligeholdelsen.

Kan du gøre det selv?

Hvis dit gulv har brug for en afhøvling, er det ofte en god ide at lade en professionel om det. Afhøvling bliver brugt, når gulvet er meget ujævnt og medtaget. Hvis du derimod er god med dine hænder, så kan du sådan set godt kaste dig ud i at slibe dit gulv selv. Tit er det dog ret tidskrævende, og hvis det går galt, kan det blive en dyr affære, så du skal gøre op med dig selv, om de penge, du sparer, er tiden og risikoen værd.

Hvis du vælger at hyre nogle til det, så husk, at det altid er en god ide, at indhente en række tilbud. På den måde, får du det bedste overblik over markedet, og dermed hvad der er en rimelig pris.

Flere Nyheder