Hvilke vinduer skal du vælge til dit hjem?

27 October 2021 Steffen Petersen

Det er ikke ligegyldigt, hvilke vinduer du vælger til dit hjem. Der findes en række forskellige vinduer, som du kan vælge imellem. Der er blot få ting, som du skal have overvejet, inden du tager de første og bedste vinduer fra den lokale byggemarked. Det vil vi komme omkring i dette indlæg. Her vil vi give dig nogle råd til, hvad du skal lægge mærke til, når du står og skal vælge vinduer til dit hjem.

 

 

1. Hvilken isolering skal de have?

Vinduer skal naturligvis have en god isoleringsevne, så du ikke sidder i træk om vinteren eller andre kolde perioder. Derfor skal du være opmærksom på, når du kigger på vinduer, om de har en god isolationsevne. Det måles ofte i U – og G værdier, i forhold til hvor godt vinduet kan holde på varmen, samt hvor godt det kan optage solvarme udefra. Hvis du bor ude på landet, hvor der ikke er mange naboer, så skal du måske overveje vinduer, der har en lav U værdi. Så har det nemlig en god isolationsevne. 

 

2. Hvilken stil skal det være?

Vinduer kan komme i forskellig slags stil. Det kommer naturligvis an på, hvilket hus du har og om vinduerne skal passe til husets arkitektoniske og konstruktionsmæssige udseende. Det skal gerne harmonere, så huset har en gennemgående stil. Et godt bud på valg af vinduer kan være sidehængte vinduer. De passer til de fleste hjem, og er også praktiske, fordi de kan åbnes helt op og give meget lysindfald. Hvis du er i tvivl om, hvilke vinduer du skal vælge, så kan du forhøre dig ved enten en arkitekt eller glarmesteren, som du måske bestiller vinduerne fra.    

 

3. Hvad er dit budget?

Det sidste, du ønsker, er, at dine smukke nye vinduer skal koste en masse penge. Derfor skal du have lagt et budget, inden du går i gang med at kigge på vinduer. Hvis du i forvejen har mange udgifter i forbindelse med renovering i dit hjem, så kan det være en god idé med et budget. Det er nu vigtigt, du ikke går alt for meget ned i pris, når det kommer til vinduer. Hvis du gerne vil finde vinduer, der har god isolation og kan sikre dig et godt indeklima, så skal du finde vinduer, der er af god kvalitet.

More articles