Hvad et misbrugscenter foretager sig

06 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Et misbrugscenter hjælper grundlæggende med at få misbrugere ud af deres misbrug. Det kan være mange former for misbrug, det kan være alkohol, euforiserende stoffer eller et spille misbrug. Det er flere opgaver med det samme formål, at få personen ud af deres misbrug.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvad et behandlingscenter foretager sig, så følg med i tråden her.

Misbrugscenter

Rådgivningsdelen

Et af delene i behandlings forløbet er rådgivning, her kan komme ind for at få afklaret om man har overhovedet har et misbrug og hvor stort misbruget så er. Hvis det ikke står meget slemt til, kan man nøjes med at få gode råd til hvordan man skal komme videre, fra hvor man står i situationen lige nu.

Hvis misbruget er i et større omfang, kan det vurderes at man ikke kan klare det alene, og her vil det også vurderes om hvor vidt man skal i behandling. Denne rådgivningsdel giver også vejledning og råd til venner og familie af misbrugeren. 

Behandlingsdelen

En anden del som misbrugercenteret foretager sig, er selve behandlingen. Det kan være ambulant behandling eller døgnbehandling. Det kan ske både med eller uden indlæggelse. En indlæggelse er påkrævet hvis misbrugeren har brug for en afrusning, hvor det står så slemt til at personen ikke kan stoppe med at for eksempel drikke alkohol fra den ene dag til den anden. Det kan også lade sig gøre at få en behandling hvor man stadig kan tage på arbejde.

Under denne del vil der blive arbejdet med at finde ud af årsagen til misbruget og give værktøjer til misbrugeren, så personen bedre kan takle et liv uden brug af alkohol eller stoffer. Der er også stor fokus på at klargøre misbrugeren til at leve et liv uden rusmidler. Hvis man ønsker hjælp eller kender en ven der kan have brug for hjælp, kan man læse mere eller henvende sig her.

More articles