Gør op med dit misbrug

12 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Er du kommet for langt ud? Det kan være at det startede med lidt sjov og ballade til fester, men så blev det til en hverdagsting og nu kan du ikke stoppe igen? Sådan er der mange der ender i et misbrug. Det kan virke som lidt uskyldigt sjov og ballade til at starte med, men pludselig sidder man fast og kan ikke give slip igen. Især hvis man kæmper med nogle indre dæmoner, som er kommet på grund af forskellige former for traumer, kan det være utroligt svært at lægge stofferne fra sig. Heldigvis er der hjælp at hente. I denne artikel kan du få et par gode råd til hvordan du endegyldigt vender ryggen til dit misbrug.

image

Vær ærlig overfor dig selv

For at kommet godt i gang er du nødt til at stoppe med at lyve overfor dig selv. Hvis du bliver ved med at undskylde dig med, at det bare er et forbrug, så lyver du over for dig selv. Stop! Vær i stedet ærlig over for dig selv og erkend, at du har et problem. Så er du allerede godt på vej.

Snak med nogen omkring det

Hvis du virkelig vil stoppe med at tage stoffer, så har du brug for at nogen står bag dig og bakker dig op. Find derfor nogen du kan snakke med. Hvis du ikke har familie eller venner du kan snakke med, så kontakt det nærmeste misbrugscenter. De vil altid stå klar til at hjælpe dig.

Gå i behandling

Medmindre du besidder en overmenneskelig styrke og bare kan stoppe fra dag til dag, så bliver du nødt til at gå i behandling. Hvis du leder efter et behandlingscenter der kan hjælpe dig, kan du læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk eller finde andre steder ved hjælp af Google. Du kan også spørge dit lokale misbrugscenter. 

More articles