Genskab dit smukke trægulv med en gulvafhøvling i Egå

09 May 2019 Astrid Pedersen

editorial

Trægulve, som bliver udsat for slemme vandskader (for eksempel i forbindelse med en vandskade i huset eller i lejligheden), vil nærmest ikke kunne undgå at blive påvirket heraf. Træværket vil suge fugten til sig som en anden svamp, og kan udvide sig temmelig meget derved.

Dette kan medføre, at de enkelte planker, lameller eller parketter, af hvilket trægulvet består, svulmer op i en grad, så de begynder at skubbe til hinanden. Så vil der komme skævheder og niveau forskelle i gulvet, som sammen med det bulnede, misfarvede og revnede træværk i brædderne får gulvet til at fremstå grimt, slidt og trist i overfladen.

Du kan redde dit beskadigede trægulv med en grundig gulvafhøvling

Har dit trægulv været udsat for en skade som oven for anført, eller er der på anden måde opstået fugtskader i gulvets træværk, har du sikkert overvejet at skrotte det beskadigede trægulv og anlægge et nyt. Men det behøver du måske slet ikke.

Er trægulvet ellers sundt i træet, og er der ikke opstået råd eller svamp deri, kan det sandsynligvis reddes med en professionel gulvafhøvling. Dertil kræves blot, at gulvet indeholder tilstrækkeligt materiale til at kunne tåle en gulvafhøvling – og dette kan en faglært håndværker med speciale inden for trægulve kunne hjælpe dig med at vurdere.

Det anbefales også, at du overlader selv opgaven med afhøvling af trægulvet til en dygtig gulvmand, som i kraft af sin erfaring og ekspertise vil have de bedste forudsætninger for at opnå det bedst mulige resultat. Det kræver et vist håndelag at manøvrere en maskine til gulvafhøvling – og som amatør gør det selv mand vil du løbe en stor risiko for at føje yderligere skade til dit i forvejen ødelagte trægulv.

Få et tilbud på gulvafhøvling

Hos gkservice.dk kan du altid få et ikke bindende tilbud på en professionel gulvafhøvling.

More articles