Forskellige former for misbrug

02 February 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Der findes flere former for misbrug. Misbrug understøtter ikke kun folk som indtager rusmidler, misbrug kan altså forekomme i mange former. Derfor har vi udarbejdet en artikel der dykker ned i nogle af de forskellige former for misbrug. Det kan være sodavand, mobil telefonen eller andet som der bliver misbrugt. Læs med her og find ud af mere.

Misbrugscenter

Afhængig af mobilen

Der er mange nu til dags som er afhængige af deres mobiltelefon. Det kan være alt fra spil til sms’er til sociale medier. Hvis man spendere flere timer om dagen på sin telefon og ikke kan undvære den i en dag, så kan det være at du er afhængig. Du bør tage forhold til dette hvis du finder det svært at lægge telefonen fra dig.

Afhængig af sodavand

Hvis du ikke kan klare dig i en dag uden at kunne undvære en sodavand, så kan det være det er et problem for dig. Det kan såvel være at du bare har en generel trang til sukker, som også kan være et problem. Hvis du oplever at du får humørsvingninger i en dag uden sukker, så kan det være du har en afhængighed. Du bør tage forhold til dette, for dine tænder kan tage stor skade af det i længden og det kan blive dyrt.

Få hjælp til dit misbrug

Hvis du har et misbrug i en eller anden art, vil det være en god ide at få hjælp til at løse dette. Det kan være du har en god ven som nok gerne vil hjælpe dig i forhold til dit misbrug, du kan jo spørge om han vil hjælpe med at du overholder den ønskede løsning på problemet. Hvis det står slemt til, kan det være du skal kontakte et misbrugscenter, de er professionelle og kan tage vare om sagen uanset hvilken afhængighed du står med.

More articles