Forbered dig godt til et bilkøb

02 June 2020 Lotte Hindsberg

Uanset om du har planer om at købe en ny bil eller en brugt bil er det en god ide at sætte sig ordentlig ind i biltypen. Find ud af hvad dens styrker er og hvor den ofte går i stykker. Er det noget der er nemt og billigt at få ordnet eller koster det mange penge i reservedel og mekaniker regninger.

Undersøg evt. også et par andre biler i samme prisniveau. Hvis det er en ny bil, kan det være svære at forhandle med mindre du har planer om en masse ekstraudstyr, men hvis det er en brugt bil er det nemmere. Derfor er det også en god ide at undersøge prisniveauet. Ved at vide hvad andre biler går til, har du nemmere ved at vurdere om bilen er for dyr eller om det er en god handel.

Få en ekstern vurdering

Det er en god ide at få FDM eller en anden ekstern ekspert til at gennemgå bilen og se efter fejl. Evt. fejl skal enten udbedres eller også skal der gives et passende nedslag i prisen. Hvis du ikke får lavet testen inden du køber bilen så husk at få lavet et forbehold så du sikre dig at sælger betaler for reparationen efterfølgende. 

Tag en god lang prøvetur i bilen. Det skal være en tur der er på mindst 30 min. og du skal både runde motorvejen og en tur rundt i byen så du kan vurdere bilen i forskellige situationer. Det er ikke nok at du blot triller en tur rundt om hjørnet og konstatere at bilen da starter når du drejer nøglen. Evt. fejl skal udbedres og så skal du ud på en tur igen. Kan du ikke få lov til det bør du kigge videre efter en ny bil. Du skal som minimum have et prisnedslag.

More articles