Få renset din ventilation i dag

14 June 2022 Steffen Hansen

editorial

De fleste mennesker ved, at det er vigtigt at holde deres ventilationssystem rent, men mange er ikke klar over, hvor nemt det er at gøre det. Det eneste, du har brug for, er lidt tid og nogle grundlæggende forsyninger.

Her er de trin, du skal tage for at komme i gang.

 

renovering af ventilation

 

Rengør i området rundt om ventilationen

Du kan selv hjælpe med at vedligeholde din ventilation, ved at rengøre i området rundt om ventilationen. Dette vil hjælpe med at fjerne eventuelle rester, der kan blive fanget i systemet og tilstoppe det. Du kan tage det værste støv og skidt med en støvsuger omkring udluftningsområdet.

Du kan herefter bruge en fugtig klud til at tørre området af med. Dette kan du gøre ved lejlighed eller når du er i gang med en større rengøring. Det er vigtigt at holde med støvet, da det ellers kan sætte sig fast ved udluftning og lægge en tyk lag støv.

 

Rengør selve ventilationsåbningerne

Du skal fjerne ventilationsåbningerne for at kunne rengøre dem ordentligt. Det kan gøres ved at skrue dem af eller ved at skubbe dem ud, afhængigt af typen af ventilator. Når de er fjernet, skal du bruge en støvsuger med en børste til at nå dybt ind i ventilationsåbningen og fjerne snavs og støv, der måtte være kommet ind i ventilationsåbningen.

Når du har åbnet for ventilationsåbningen, så kan du også tjekke om dit filter skal udskiftes. Det er vigtigt at gøre, da godt, fordi et tilstoppet filter også kan føre til et beskidt ventilationssystem.

 

Kontakt professionelle til dybderensning

Hvis du vil være sikker på, at din ventilation virkelig er ren, kan du kontakte fagfolk, som vil foretage en dybderensning af hele dit system.

Dette gøres normalt med et par års mellemrum, men hvis du aldrig har fået det gjort, kan det være en god idé at få det gjort tidligere. En professionel vil være i stand til at nå alle kroge og sørge for, at dit system er helt rent.

More articles