Få flotte fliser i haven og på terrassen med fliserens

17 juni 2021 Astrid Pedersen

Du har sikkert lagt mærke til at fliserne i havegangen eller på terrassen er oversået med hvide, gule, grønlige eller sorte pletter. Man kan nemt foranlediges til at tro at der her er tale om fugleklatter, da pletterne godt kan ligne. Men det er så ikke det der er tilfældet.

Hvorfor er der pletter på mine fliser?

De skæmmende pletter skyldes højst sandsynligt et fænomen som kaldes flisepest. Flisepest er en lavart som især trives på de golde og hårde fliser på terrassen. Her vil der nemlig typisk være masser af sol lys. Og da flisepest ernærer sig gennem en proces som kaldes fotosyntese, hvor sol lys omsættes til næring, tilbyder fliserne ganske fine levevilkår for denne organisme.

Hvordan slipper jeg af med flisepest?

Flisepest er ikke skadelig for dine fliser, men giver et grimt udseende. Derfor vil du sikkert helst være helt fri for flisepest. Den gode nyhed i denne sammenhæng er at det faktisk godt kan lade sig gøre at blive flisepest kvit. Det er blot et spørgsmål om at finde den rette havemand med ekspertise og erfaring inden for effektiv fliserens.

Kan jeg selv komme flisepest til livs?

Måske har du overvejet selv at anskaffe en højtryksspuler og på den måde få has på de grimme pletter. Dette kan dog ikke anbefales.

Du risikerer at foranledige uoprettelige skader på dine fliser hvis du selv forsøger dig med fliserens ved højtryksspuling. Når overfladen på en flise bliver ødelagt risikerer du at der trænger fugt ind i flisen. Og så får du problemet med frostsprængninger til vinter når minus graderne sætter ind.

Find et professionelt firma til fliserens

I stedet bør du alliere dig med et havefirma som har speciale inden for fliserens. Bor du i Holbæk, Gilleleje, Ringsted, Roskilde eller Køge kan du kontakte Stecks Fliserens – læs mere på stecksfliserens.dk.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://djurbloggaren.se/

https://djur-bloggen.se/

https://djurnews.se/

https://alla-djur.se/

https://alltomdjuren.se/

https://dinadjur.se/

https://djurnytt.se/

https://familjedjur.se/

https://glada-djur.se/

https://husdjurs-bloggen.se/

https://husdjursbloggen.se/

https://tipsomdjur.se/

Flere Nyheder