Få det bedste ud af din træbeskyttelse

12 January 2021 Camilla Skøtt

editorial

Skal huset males med træbeskyttelse, kan du med fordel følge en række gode råd, så du får det bedst mulige resultat. Alternativt kan du hyre en maler til at klare arbejdet.

Vil du gerne have et flot og holdbart resultat, når du maler huset med træbeskyttelse, så skal du undgå de klassiske fejl. Dem finder du nedenfor.

1: Manglende rengøring

Den første fejl, mange begår, er, at de undlader at rengøre træet, inden de går i gang med at male. Dermed blander støv, skidt og snavs sig med træbeskyttelsen, og det giver et sjusket resultat, der ikke virker, som det skal.

2: For mange alger

Derudover er der mange, som glemmer at fjerne algerne, inden de maler. Men det er et essentielt punkt, hvis du vil have et godt resultat.

3: Manglende måling af fugtighed

Inden du kaster dig over malerarbejdet, bør du måle fugtighedsprocenten i træet. Den skal være mellem 15 og 18%, og det er den som regel, hvis det har været tørt i flere dage.

4: Blæst og varme

Du tænker måske, at du sagtens kan male, selvom det blæser lidt. Det kan du såmænd også sagtens, men du skal bare forvente, at støv, pollen og andet skidt i luften sætter sig i træbeskyttelsen.

5: Manglende grunder

Det er kedeligt at male. Men derfor bør du stadig grunde, inden du kaster dig over det afsluttende arbejde. Det giver den bedste beskyttelse.

Orker du ikke at stå med hele arbejdet selv, kan du overveje at finde en professionel maler, der kan varetage det for dig. Du kan for eksempel læse mere her: https://malerkanonen.dk/maler-roedovre/ 

Alternativt kan du indhente en række tilbud fra malere i dit lokalområde, og derefter kan du vælge det, der stemmer bedst overens med dine behov. Held og lykke med projektet, det skal nok blive godt, når du er færdig!

More articles