Er du fanget i et misbrug?

12 February 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Hvis man først er blevet afhængig af stoffer, kan det være en virkelig hård og lang kamp for at komme af med sin afhængighed igen. Heldigvis er man ikke alene om det, hvis man er modig nok til at søge hjælp og få behandling af afhængighed. Det er ikke for sjov at vi skriver at det kræver mod, for at være fanget i et misbrug er ofte forbundet med skam og skyldfølelse. Derfor er det et stort skridt, når man endelig tør erkende overfor sig selv og sin familie og venner, at man har et problem som man har brug for hjælp til at komme ud af. I denne artikel kan du finde du af hvordan du får hjælp til at komme ud af din afhængighed.

image

Find nogen at snakke med

Hvis du skal opleve at komme af med din afhængighed og forblive clean, så er det utroligt vigtigt at du har nogen du kan støtte dig op af og snakke med. Ræk derfor ud til din familie eller dine venner, eller dit lokale misbrugscenter. Det at du tager det skridt, viser også dem at du mener det seriøst og at du inderligt gerne vil ud af dit misbrug.

Find et behandlingssted

Det er de færreste der kan stoppe fra den ene dag til den anden, når de har været i et misbrug i så mange år. Det er derfor en god idé at finde et behandlingssted fra begyndelsen, så du kan komme godt i gang og undgå nogle af de værste bump på vejen. 

Invester i din sundhed

Når du har lagt stofferne bag dig og går i gang med dit nye liv som clean, så kan der godt følge nogle gamle dæmoner med. Det er derfor en god idé at finde en aktivitet som man kan rase ud i. Her er fitness og træning en god mulighed. 

More articles