Er det OK at løbe på gulvet eller ej?

17 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er tidspunkter, hvor det kan være sjovt at løbe rundt på, men som hovedregel skal man udføre den slags aktivitet udenfor, og det bliver man nødt til at lære børnene om, da det oftest er dem, der er mest spotane og ikke tænker på, om det er en god idé at løbe på gulvet eller ej.

Dette angående løberi indendørs på et gulv afhænger både af omgivelserne, men det drejer sig så sandelig også om, hvad der er for en belægning på gulvet, samt hvilket tilstand det er i lige i given tidspunkt.

Som det mest åbenlyse kan man komme til at løbe ind i ting eller vælte noget omkuld, når man løber rundt.

Det kan ske ved, at man glider i gulvtæppet, fordi der ikke er nok inerti på gulvet til at holde det tilbage, hvilket måske kan være kommet af, at man lige har slebet gulvet ned, og man så efterfølgende har givet gulvet en omgang efterbehandling, som kan gøre gulvet ret glat.

Hvilket er endnu en årsag til, at man ikke skal løbe på gulvet: måske er gulvet ikke parat til, at man overhovedet bevæger sig ind på og betræder det og da slet ikke løbe på det.

Så er det smartest at afskærme, så man ikke kan komme ind i rummet og træde på gulvet overhovedet.

Indtil videre har vi her snakket om gulvet, hvis det var af træ, hvilket skulle forstås underforstået.

Men det kan også gælde ved andre gulvtyper, at man ikke skal løbe på rundt på det.

Det kan være blevet gjort rent for nyligt, at man har ikke tørret alt vandet op endnu, så det er endnu mere glat, end hvad man er vant til.

Så selv, hvis man tror, at man kender gulvet godt nok, kan man blive overrasket, fordi man ikke kan se de små forskelle, som først er til at se, når man kommer helt ned i – præcist – gulvhøjde.

More articles