Du kan faktisk få brug for en del skærebrætter

07 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke kun, fordi det sundhedsmæssigt er smartest at have skærebrætter til at dele op mellem fisk, kød, grøntsager og meget andet, men det kan også komme til gavn alt efter, hvad det er for en type skærebræt, som man skal have brug for.

Desuden kan designet på det også spille ind på, om man vil have det stående fremme, så det passer ind i køkkenet, eller hvor man nu bruger det, eller om man gemmer det væk – og det er trods alt nemmest, hvis det lige er til at gribe efter det skærebræt, uden man skal hen at åbne skabe og så videre.

Man kan have nogle skærebrætter hængende på kroge, fordi der er huller i dem til det, mens andre stiller man op ad en væg på køkkenbordet, køkkenøen eller bare i skabet.

Og selv derefter er der meget forskel på skærebrætter.

Få flere skærebrætter til hjemmet

Så er vi jo her også ude i, hvad det er for noget materiale, som skærebrættet er lavet af.

Det mest almindelige er nok et af træ, for det er også det, som vores forfædre har brugt gennem tiden.

Men man skal ikke lade alle ens skærebrætter være af træ eller have dem ens, for det gør det svært under madlavningen lige at huske, hvilket skærebræt man skal bruge til at skære hvad ud med.

Man bør helst bruge det samme hver gang, og det kan man huske ved at stille dem de samme steder.

Nogle skærebrætter er bare bedre til at skære fisk med, mens andre er velegnede til kød, for de kan have en hældning på sig, så væske bedre kan rende ud af dem, eller de har en rende, så andet flydende kan finde vej ud.

Så på det givne skærebræt, hvad det egner sig til. 

More articles