Det skal du tænke over, inden du køber en hund

25 May 2020 Emilie Jacobsen

For mange mennesker er det en stor drøm at få en hund. Med den får de en ven, der altid vil følge dem, og som bliver glad for at se dem, når de kommer hjem. De kan gå lange ture med den, have den med på ferie og lære den kunstner, hvis de har tålmodigheden. En hund giver derfor virkelig meget glæde. 

Du bør dog aldrig tage nemt på beslutningen om at anskaffe dig en hund. Det er nemlig en virkelig stor beslutning, der kommer til at påvirke dit liv i rigtig mange år fremover. En hund kan nemt leve i mere end ti år, nogle små hunderacer kan endda blive op imod 20 år gamle. Det er derfor ikke bare en forpligtelse for de kommende år, du påtager dig. Det er en forpligtelse for de næste mange år af dit liv. 

Et sted, hvor du kan få god inspiration til, hvad du skal tænke over, inden du køber en hund, er på voresdyr.dk. De har samlet en række råd til, hvad det er vigtigt, at du har overvejet. For eksempel er det vigtigt, at du har tiden og energien til at gå tur med din hund flere gange om dagen. Det kan være svært at passe ind i en stresset hverdag. Har du ikke mulighed for det, er det derfor ikke sikkert, at det er det rigtige for dig at få en hund nu. 

En anden vigtig overvejelse, som du bør gøre dig, inden du køber en hund, er, hvilken race det skal være. Hvor meget har du for eksempel lyst til at passe og pleje hundens pels? En hund med en stor tyk pels kræver både vask og redning, mens en hund med kort pels ikke kræver den samme pleje. Der er altså masser af overvejelser, du bør gøre dig. Du kan se hele voresdyr.dk’s liste her: https://vores-dyr.dk/den-ultimative-tjekliste-foer-koeb-af-hund/ 

More articles