Den rigtige sovepose er noget af det vigtigste grej på turen

21 februar 2023 Emilie Jacobsen

Lige meget hvilken form for tur du skal på, er det vigtigt, at du har det rette grej med. Der er din sovepose noget af det allervigtigste grej, hvis du skal sove i vildmarken. Derfor bør du sørge for at vælge den rette til turen. Selvom du måske har en god sovepose i forvejen, kan det være, at du er nødt til at købe en anden, da det vil være den, der passer bedst til turen. Det kan både være i forhold til, hvor varm en sovepose du har brug for, men også hvor hurtigt den tørrer. 

Et af de steder, hvor du kan finde et stort udvalg af soveposer, er webshoppen XtraGrej.dk. De har et stort udvalg af grej til vildmarksture og camping, og du kan derfor finde alt, hvad du har brug for, hos dem. Deres soveposer kommer i forskellige størrelser og i forskellige tykkelser, du vil derfor nemt kunne finde den rette hos dem. Se mere her

soveposer

Sådan vælger du den rette sovepose

Når du skal vælge en sovepose, skal du først og fremmest lægge vægt på, at den passer i tykkelsen. Se på, hvor koldt det kan blive, der hvor du skal hen. Derefter skal du for eksempel se på, hvor stor en sovepose du har brug for.

Det kan være fristende at købe en sovepose, der er for stor, da du så virkelig kan ligge og slænge dig i den, men det vil være en dårlig ide. Du holder nemlig varmen i soveposen ved, at du fylder den ud og varmer den op. Hvis soveposen er for stor, vil du ikke kunne varme den ordentligt op med din kropsvarme, og du vil derfor heller ikke kunne holde varmen om natten. 

God søvn er afgørende for, at du får en god tur, lige meget om du er på vildmarkstur eller på camping. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette sovepose. 

Flere Nyheder