Bryg din egen special øl

25 February 2020 Lotte Hindsberg
Bryg din egen special øl

Forestil dig at det er sommer, solen skinner, der er gang i grillen og lige om lidt kommer der gode venner og i skal sidde og hygge jer hele dagen. Og du har selv brygget øllet og den passer perfekt til en dejlig sommerdag og til grillen. Lidt mere sjovt, end hvis du havde været nede i supermarkedet og købe en kasse på tilbud. Interessen for at brygge sin egen øl, er fulgt med stigningen af antallet af speciel øl, der de sidste år er kommet på markedet. Der skal kun få ingredienser og et bryganlæg til at brygge sin egen øl.

Lær at lave din egen øl

At brygge øl er en sjov hobby, der er tilpas svær til at den er sjov og udfordrende, uden at den kræver så meget, at alle ikke kan være med og brygge en god basis øl. Der finde mange bøger der fortæller om ølbrygning og dens historie. Der er stor forskel på en øl der kommer fra Danmark, Tyskland eller fra Belgien. Ud over bøger er der en masse videoer der grundigt fortæller fra a til z hvordan man brygger øl. Mange af de butikker der sælger produkter til ølbrygning udbyder også kurser. Der findes kurser til måde begyndere og øvede. Det tager en eftermiddag og aften og du ender med at få den øl du har brygget med hjem. Så husk at arrangere transport med hjem.

Husk de rigtige glas

Hvis du vil have det optimale ud af din nybygget øl, er det en god ide at have de rigtige glas. De skal være smallere øverst, for at du får den fulde aroma. Det er også vigtigt at glassene er helt rene og ikke indeholder fedt og sæberester. Fedt og sæberester ødelægger skummet og den bliver meget hurtigere flad og kedelig. 

More articles