Brug af en broderimaskine

04 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Holder du af at sy og udsmykke dit tøj, kan en broderimaskine være en mulighed. Broderimaskiner kommer i mange forskellige kvaliteter. Fra en til hjemmebrug til professionel og prisen varier selvfølgelig af kvaliteten. Generelt vel en broderimaskine dog være dyrere end end en klassisk symaskine. De 2 maskiner bør dog heller ikke sammenlignes, da de udfører 2 vidt forskellige opgaver. En symaskine syr stofstykker sammen til et stykke tøj, hvor en broderimaskine udsmykker tøjet med forskellige mønstrer. Det samme gør sig gældende med den tråd du bruger. Den er også forskellig fra den du ellers vil bruge til en symaskine. 

Valg af broderimaskine

Inden køb af en broderimaskine, er det en god ide at sikre dig at du kender dit behov. Hvad skal maskinen bruges til, hvad skal den kunne. Er det kun til sjove hobbyprojekter eller skal du bruge den erhvervsmæssigt. Det er også godt at vælge en maskine, du kan udvikle dig med, så du ikke skal ud og finde en ny om ganske få år, da den ikke længere passer til dine behov og krav. 

Få råd og vejledning i en butik, der har erfaring med at  sælge broderimaskiner for at sikre dig, at du ender med den helt rigtige maskine. Butikken må også gerne have erfaring med at brodere og andre former for syning. Et hurtigt tjek på internettet viser desværre, at det er så som så med informationer. Det gælder også de maskiner, der koster over 50.000 kr. 

Valg af materiale

Det er muligt at broderer på stort set alle former for stof, det anbefales dog at inden du går igang for alvor, at du laver en lille test for at se hvordan slutprojektet ender. Husk et mellemlag, når du brodere med maskine. Mellemlaget kommer i 2 forskellige former. Enten med klister eller uden. Mellemlaget skal være en lille smule større end rammen, der skal broderes i. 

More articles