Besøg din tandlæge i Horsens

12 december 2022 admin
image

editorial

Det er vigtigt at gå til tandlæge hvert halve år for at få foretaget en tandkontrol og tandrensning. Regelmæssige tandlægebesøg kan være med til at forebygge huller, tandkødsbetændelse, parodontitis og andre tandproblemer. En tandlægeundersøgelse omfatter en visuel undersøgelse af dine tænder og dit tandkød, røntgenbilleder og en tandrensning.

Styrk dit helbred med regelmæssige tandlægebesøg

Hvis du regelmæssigt besøger en tandlæge, kan du ikke blot forbedre din mundhygiejne, men også hele din krops sundhed drastisk! Regelmæssige besøg hos en tandlæge hjælper med at opdage potentielle problemer tidligt, før de bliver mere alvorlige; dette reducerer behovet for dyrere behandlinger senere hen og sikrer samtidig, at eventuelle nuværende forhold håndteres korrekt.

tandlæge

Derudover hjælper professionelle rengøringer med at fjerne ophobning af plak, hvilket er vigtigt for at opretholde en god mundhygiejne og reducere risikoen for udvikling af huller og tandkødssygdomme – begge tilstande er blevet forbundet med adskillige systemiske sygdomme i nyere forskningsundersøgelser!

Hvilke tandbehandlinger findes der?

Tandbehandlinger spænder fra forebyggende foranstaltninger som f.eks. rensning og lapning af huller i tænderne til mere avancerede genopbyggende behandlinger som fyldninger, kroner, broer og implantater. Forebyggelse er nøglen når det gælder tandsundhed: regelmæssige kontrol- og rengøringsundersøgelser hjælper med at identificere eventuelle problemer tidligt, hvilket kan spare dig tid, penge og ubehag i det lange løb.

Ved professionelle tandrensninger anvendes særlige værktøjer til at fjerne plak og tandsten fra dine tænder. Plaque er en klæbrig film af bakterier, der med tiden ophobes på tænder og tandkød; tandsten er hærdet plak, der kan dannes på steder, hvor tandbørstehårene har sværere ved at nå.

Professionel tandrensning kan hjælpe med at reducere risikoen for huller ved at fjerne plak, før det har en chance for at hærde til tandsten. Forsegling af huller er en anden forebyggende foranstaltning; det er plastbelægninger, der påføres kindtænder og kindtænder for at beskytte dem mod karies, hvis emaljen er gennemtæret.

Find din tandlæge i Horsens på beringhus.dk.

Flere Nyheder