Beskyt dine øjne og helbred med bluelight briller

26 June 2020 Lotte Hindsberg

Sidder du som mange andre foran en skærm det meste af dagen, bør du være opmærksom på om du har svært ved at sove. Din computer og andre elektroniske apparater udskiller et blåt lys der får din krop til at tro at det er dag og derfor udskilles der om aftenen ikke det vigtige stof, der gør dig træt så du kan sove.

Der findes 2 forskellige former for blåt lys. Det naturlige blå lys som kommer fra solen er godt for dig og din krop og det har en god positiv virkning for din krop. En af de positive konsekvenser man oplever er at ens hukommelse bliver bedre. Det er muligt at benytte sig af bluelight briller til beskyttelse mod det blå lys din computer og andre elektriske apparater udskiller.

Vores vigtige søvn

Den anden form for blå lys er desværre ikke godt for os. Det narre kroppen til at tro at det er dag og vi kan ikke sove. Vi har brug for vores søvn for at bevare vores helbred. Uden en ordentlig søvn bliver vi nemmere opfarende og vores indlæringsevne bliver nedsat. Vores immunforsvar bliver mindre og vi er mere udsatte for at få influenza, forkølelse og andre former for sygdomme. 

Manglende søvn påvirker også vores krop, så vi får nemmere ved at tage på og vi bliver derfor udsat for livsstilssygdomme. Det er også påvist at der er større risiko for visse former for kræft, hvis ens søvn er dårlig.

Blue light briller

Der findes i dag bluelight briller man kan bruge for at beskytte sig imod det skadelige blå lys. De har et filter der beskytter dine øjne. Brillerne kommer med og uden styrke. Det er en god ide at benytte sig af brillerne, når man sidder foran en skærm eller telefon. Både om dagen men især om aftenen. 

More articles