Behandling af stofafhængighed

06 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Når man skal i behandling af et misbrug, bliver der taget forhold til at alle mennesker er forskellige, ikke to er ens og man har ikke de samme årsager til at misbruge et givent stof, derudover kan mængden af stoffer man indtager også afgøre hvordan en behandling skal foregå.

Hvis du ønsker at mere omkring hvordan en stofbehandling foregår, så kan du følge med her.

Misbrugscenter

Ønsker til at stoppe

Når man kontakter et misbrugscenter, vil der blive tilbudt en afklarende samtale omkring hvad man ønsker at opnå ved at få behandlingen. Målet kan være forskellige for hver person, om det er at stabilisere, reducere eller stoppe helt med misbruget, for at opnå en bedre hverdag. 

Dine præmisser

Det bliver afgjort sammen med dig, hvordan planen skal udarbejdes. Sammen bliver man enige hvordan behandlingen nogenlunde skal foregå, det kræver at man samarbejder, for at opnå alle målene som man sætter sig. De mål som du sætter vil være fokusområdet under dit behandlings forløb.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen kan både foregå individuelt men også i grupper hvis dette ønskes. Der bliver taget forhold til hvordan sammenspillet mellem tanker, følelser og handlinger vil være, dette vil der være stor opmærksomhed på. Ved at have denne form for bevidsthed omkring sig selv, giver muligheder for hvordan man skal handle, og lave en forandring på disse mønstre.

Hvis det gør det nemmere for en kan have samtaler over skype, for at gøre det lettere for misbrugeren. I særlige tilfælde kan blive indstillet til døgnbehandling eller ambulant efterbehandling.

Hvordan finder jeg nogen der kan hjælpe mig?

Du kan ved brug af internettet let finde frem til et behandlingscenter for dig. Du kan starte ud med at skrive “behandlingscenter i Varde” eller det givne område som du befinder dig i. Du kan også benytte det link, som vi har fundet for dig: https://behandlingscenter-stien.dk.

More articles