Alkoholbehandling gennem tiden

06 februar 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Den alkoholbehandling du får i dag, er meget anderledes end den, du tidligere ville have modtaget. Tidligere troede man det var nok at du blev fysisk afvendet og når det var sket blev man sendt hjem med et glas antabus og behandlingstedet mente at så var det det.

I dag ved man at et misbrug er langt mere kompleks og ikke kun drejer sig om at man fysisk har brug for alkoholen. Der er også årsagen til misbruget og tiden efter endt behandling. Begge dele er mindst lige så vigtig. Du kan læse mere om alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

Har du et alkoholmisbrug har du mulighed for at få gratis hjælp. Det er muligt alt efter hvilken type af misbrug du har at komme i døgnbehandling. Det er en form for behandling, hvor det stadig er muligt at have en hverdag og gå på arbejde. En indlæggelse er lidt mere voldsom og bruges primært hvis omfanget at misbruget er så voldsom at kroppen ikke kan klare et alkohol stop. En krop der er vant til store mængder alkohol dagligt og vil ikke kunne fungere uden. Den skal derfor gradvis afvendes for ikke at få i chok. I værste tilfælde kan man dø af sådan et chok.

Ved siden af afvendingen er der også fokus på årsagen eller årsagerne til misbruget. De skal på samme måde bearbejdes for at en behandling skal lykkes. En misbruger vil også få nye værktøjer til hvordan han eller hun kan imødekomme en hverdag, uden at skulle ty til alkohol. 

Sidst men ikke mindst er der tiden efter endt behandling. Her får en misbruger hjælp så han kan holde sig ædru. Det kan føles ensomt og kedeligt og mange vælger derfor at gå tilbage til gamle vaner. Efterværn er med til at hjælpe at dette ikke sker.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://hus-bloggaren.se/

https://hus-bloggar.se/

https://husnews.se/

https://bygg-ideer.se/

https://familje-bostaden.se/

https://familjens-hus.se/

https://hemmafixaren.se/

https://hemmet-tomten.se/

https://hus-hem.se/

https://hus-sidan.se/

https://villa-posten.se/

https://villa-sidan.se/

Flere Nyheder