At finde og købe en brugt bil

08 September 2020 Lotte Hindsberg

Har du brug for en nu brugt bil er det vigtigt at du ikke blot køber den første og bedste. Sæt tid af til at lære bilmodellen at kende. Derved undgår du at betale for meget for bilen samt at du har købt en bil der er kendt for høje mekanikerregninger. 

Undersøg hvad bilen sælges for det vil give dig en ide om prisniveauet og find også ud af hvad der er bilens styrker men især svagheder. Skal der typisk dyre reservedele, når den skal repareres eller er det kun småting. Koster det en halv bondegård at få den repareret, bør smitte af på prisen og du bør overveje en anden bilmodel. Du kan f.eks. kigge på brugte biler i Fredericia

Få undersøgt bilen før køb

Med mindre du selv har erfaring med biler og selv kan undersøge den og finde evt. fejl bør du få en uvildig mekaniker til at gå bilen efter inden køb. Fejl skal enten udbedres eller også skal der ske et nedslag i prisen. At bilen er nysynet er ikke det samme som at bilen er uden fejl, blot at den er lovlig at køre i.

Har du ikke mulighed for at få bilen undersøgt før du køber den, bør du sikre dig at det er muligt efter køb ved at få det skrevet ind i købsaftalen. Står det ikke i aftalen har du købt bilen som beset og viser det sig at bilen har fejl, skal de laves på din regning. 

Det er også en god ide at bede om at få en prøvetur. Det skal ikke være en hvor i blot køre rundt om hjørnet. Det vil alene fortælle dig at bilen kan starte når nøglen drejes. Det skal være en tur som giver dig mulighed for at lære bilen at kende. Så du skal en tur på motorvejen og du skal en tur rundt i byen.

More articles