Skal du på et DAX kursus?

25 April 2022 Steffen Petersen

editorial

Hvis du vil lære at bruge DAX, er der masser af kurser, der kan hjælpe dig. DAX er et kraftfuldt værktøj til dataanalyse, og hvis du lærer at bruge det, kan du få mest muligt ud af dine data. I denne artikel tager vi et kig på hvad DAX er, og hvorfor det kan blive et vigtigt værktøj i din virksomhed. Så læs med her og bliv klogere på hvad DAX er, og hvordan du bruger det.

 

dax kurser

 

Hvad er DAX?

DAX er et programmeringssprog, der bruges til at forespørge og manipulere data i Microsoft Power BI, Excel og SQL Server Analysis Services tabulære modeller. DAX indeholder en lang række funktioner, der kan bruges til at udføre komplekse dataanalyser. DAX understøtter også oprettelsen af brugerdefinerede udtryk og foranstaltninger. DAX er et kraftfuldt værktøj, der kan bruges til at udføre sofistikerede dataanalyseopgaver.

 

Hvordan bruger du DAX?

DAX er et kraftfuldt værktøj til dataanalyse, og det kan bruges på mange forskellige måder. Et almindeligt anvendelsestilfælde er at beregne nye kolonner baseret på eksisterende data. Du kan f.eks. bruge DAX til at beregne den procentdel af det samlede salg, som hver region udgør.

Et andet almindeligt brugsscenarie er at filtrere data på baggrund af specifikke kriterier. Så der er mange muligheder, når det kommer til at bruge DAX.

 

Hvordan kan jeg lære at bruge DAX i min virksomhed?

DAX kan være vanskelig at lære, hvis du ikke har nogen tidligere erfaring med det. Den bedste måde at lære DAX på er at tage et DAX-kursus fra en anerkendt udbyder. Dette vil give dig mulighed for at lære DAX af eksperter, som også kan give dig personlig support og vejledning.

Derudover vil dax kurser også sikre, at du bruger den nyeste version af DAX, så du kan få mest muligt ud af det. Med et DAX-kursus kan du være sikker på, at du får den bedst mulige uddannelse i, hvordan du bruger DAX i din virksomhed.

More articles