Hvad laver et misbrugscenter?

12 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Et misbrugscenter eller også kaldt en behandlingscenter har til formål at hjælpe diverse misbrug ud af deres misbrug. Det kan være alt fra alkohol til alle former for stoffer. Det kan også være eksempelvis ludomani eller spillemisbrug. Det overordnet formål er altså at hjælpe misbrugere med at komme ud af deres misbrug. Hvis du ønsker at vide mere, så læs med her.

Misbrugscenter

Rådgivningsdelen

Under rådgivningsdelen kan du komme ind og få afklaret hvor vidt dit misbrug er i så fald. Hvis misbruget for eksempel ikke er særligt voldsom, så kan man få nogle god råd til hvordan man kan komme videre. Hvis misbruget er i et større omfang, så kan det vurderes at du ikke kan klare det selv, og herefter kan man aftale at komme i behandling.

Behandlingsdelen

Den anden del som et misbrugscenter udfører er behandlingsdelen af hele misbruget. Det er to typer af behandlinger, med indlæggelse eller uden indlæggelse. En indlæggelse kan forekomme hvis der er et behov for en afrusning, hvor en misbruger er i et så hård misbrug, at det kan være farligt for dem at stoppe fra den ene dag til den anden. Der er også behandlinger hvor man fortsat kan passe sit arbejde ved siden af behandlingen.

Kontakt et misbrugscenter hvis du har brug for hjælp

Det skal anbefales at gå til et misbrugscenter hvis du har en eller anden form for misbrug. Det kan nemlig gøre dit liv meget bedre, og så får du nogen redskaber at arbejde med som kan hjælpe dig resten af livet, og have et sundere forhold til stoffer og alle former for rusmidler. Du kan lave en simpel internetsøgning for at finde et behandlingscenter, du kan eksempelvis skrive “misbrugscenter i Hvidovre” og så vil der komme en masse muligheder for dig. Du kan også benytte dette link: stien behandlingscenter

More articles