3 måder at vedligeholde kloak eller afløb

23 January 2022 Steffen Hansen

editorial

Det kan ske, at afløbet bliver stoppet grundet fedt, hår eller andet skidt som kan sidde fast i afløbet. Har derfor listet forskellige muligheder for at vedligeholde afløbet eller kloakken så man problemet slet ikke opstår.

Vedligeholdelse af afløb

Man kan eventuelt holde sit afløb fri for skidt hvis man benytter sig af afløbsrens. Afløbsrens kan benyttes 1 gang i ugen hvis det er sådan man tit har problemer med sit afløb, dog skal man kun benytte 25 cl. pr gang, hvis det er for at vedligeholde.

Hvis man allerede har et stoppet afløb, bør man bruge ½ til en 1 liter. En anden mulighed kan være at man hælder 2 kedler kogende vand i gennem vasken eller ristens afløb, fjern gerne hår og skidt fra afløbet og rengør så langt ned som muligt. Rengør vaskens prop og rist og tøm vandlåsen hvis der er tegn på tilstopninger.

kloakmester holstebro

Vedligeholdelse af kloak

Først og fremmest fjern dækslet fra brønden. Det kan gøres med en krog eller metalstang. Herefter fjern snavs fra brøndens bund, her kan der benyttes en kloakrenser. Spul indersiden og rør med eventuelt en vandslangen. Fjern alt overflødigt skidt fra dækslet og karmen, hvor dækslet skal placeres igen.

Få en anden til at varetage opgaven

Der er personer som er uddannet i at gøre afløb rene, en kloakmester. En kloakmester sørger for at gøre det hele for dig, i den bedste kvalitet da det har flere års erfaring med det. Så hvis man ikke føler man har tid eller lyst er dette alternativ også helt i orden, hvis ikke bedre. 

Hvordan finder jeg en kloakmester?

Hvis du ikke ved hvordan du skal få kontakt til en kloakmester, så er der er lille guide her du kan benytte dig af.

1. Åben internet browser

2. Skriv eksempelvis “kloakmester i Holstebro”

3. Der vil dukke flere valgmuligheder op, vælg den du finder mest interessant.

More articles